Ga naar hoofdinhoud

Officiële opening dagbesteding De Jeugd van Vroeger in Hengelo

Woensdag 31 augustus is onze dagbesteding De Jeugd van Vroeger in Hengelo officieel geopend door de voorzitter van wijkcentrum Slangenbeek, Paul de Hont. Aansluitend kon iedereen een kijkje nemen en kennis maken met het team van activiteitenbegeleiders en vrijwilligers van Thuisgenoten.

Thuisgenoten biedt in verschillende plaatsen dagbesteding. Per juni 2022 is Thuisgenoten gestart met de nieuwe dagbesteding in Hengelo, De Jeugd van Vroeger. Er is veel vraag naar dagbesteding. Met de opening van deze nieuwe locatie kan Thuisgenoten aan nog meer mensen uit de wijk dagbesteding bieden.

De dagbesteding vindt plaats in het wijkcentrum aan Straatsburg 5 in Hengelo. Alex Sijtsma, locatiemanager licht toe: “Voor het opzetten van deze dagbesteding is nauw samengewerkt met het wijkcentrum en de gemeente Hengelo. Door de goede samenwerking hebben we dit snel kunnen realiseren en daar zijn we blij mee.”

Wijkcentrum Slangenbeek is blij met deze nieuwe samenwerking. “We vinden het prachtig dat wij als wijkcentrum onze ruimtes kunnen bieden aan Thuisgenoten. Zo kunnen wij een steentje bijdragen aan de dagbesteding van de mensen uit de wijk”, aldus Henk de Leeuw, hoofdbeheerder Stichting Wijkcentra Hengelo Noord.

De dagbesteding is voor ouderen die behoefte hebben aan sociale contacten met leeftijdsgenoten. Ook voor mensen met een fysieke beperking is deze dagbesteding zeer geschikt.

Er worden allerlei activiteiten geboden, afgestemd op de specifieke behoefte: van samen koffie drinken, tot creatieve activiteiten, van een gezamenlijke broodmaaltijd tot geheugentraining of bewegingsspelletjes. Hiermee wordt de zelfredzaamheid van cliënten bevorderd, waardoor ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

Voor vragen of meer informatie over dagbesteding De Jeugd van Vroeger kan contact worden opgenomen via telefoonnummer 088 – 088 15 30.

Back To Top
Solliciteer nu!

    Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

    X
    SOLLICITEER NU