Begin met zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Interview met Anne van Losser, Coördinerend ambulant begeleider

Nieuws

Interview met Anne van Losser, Coördinerend ambulant begeleider

Binnen Thuisgenoten hebben wij een team Thuisbegeleiding. Het team is breed inzetbaar. Er wordt begeleiding geboden aan verschillende doelgroepen, van baby tot bejaarde. Wij spraken Anne van Losser, Coördinerend ambulant begeleider, over het werk als thuisbegeleider.

Thuisbegeleiding wordt op diverse gebieden ingezet, ook veelvuldig bij jonge kinderen. Anne vertelt: “Wij begeleiden bijvoorbeeld gezinnen die net een pasgeboren baby hebben en waar een hulpvraag ligt of ondersteunen bij het aanbrengen van structuur in een jong gezin. Daarnaast bieden wij opvoedondersteuning, helpen wij kinderen met gedragsproblemen of problemen op het (psycho)sociale vlak. Wij proberen spelenderwijs te achterhalen wat erachter zit en steken de begeleiding doorgaans heel praktisch en laagdrempelig in, altijd in de eigen leefomgeving van het kind. Zo bieden wij begeleiding op school of gaan wij mee naar een sportclub om te kijken hoe het daar gaat en passen wij mooie methodieken toe, zodat een kind weer in zijn/haar kracht komt te staan. Ons uiteindelijke doel is dat een kind weer zichzelf kan zijn of dat een gezin weer zelf de regie kan nemen.”

Waarom Thuisgenoten?
Binnen Thuisgenoten is er geen wachtlijst voor thuisbegeleiding. Wel is het van belang dat de cliënt een indicatie heeft. Deze indicatie kan worden aangevraagd bij de gemeente of het zorgkantoor. Anne: “Wij staan in nauw contact met de consulenten van de gemeente of het zorgkantoor en stemmen de hulpvraag goed af. Het is belangrijk om continu te blijven kijken of de hulp die wij bieden nog doelmatig is. De lijnen zijn kort en wij weten elkaar daar goed in te vinden. In sommige gevallen kan blijken dat er andere hulp nodig is en verwijzen wij door. Dit gaat altijd in goed overleg met de cliënt en openheid staat hierbij voorop.”

Andere doelgroepen
Naast begeleiding gericht op en aan jonge kinderen biedt ons team Thuisbegeleiding ook ondersteuning aan anderen. Anne noemt enkele voorbeelden: “Binnen ons team zijn collega’s gespecialiseerd in specifieke doelgroepen, zoals mensen met dementie of alzheimer. Maar wij begeleiden bijvoorbeeld ook volwassenen met psychische problematiek, slechte zelfzorg of een rommelig huishouden of als mensen geen sociaal netwerk hebben of niet zelfstandig hun boodschappen kunnen doen. Wij gaan altijd concreet aan de slag met doelen die wij samen met de cliënt opstellen. Tijdens de evaluatiemomenten kijken wij aan de hand van de doelen waar we staan en werken wij stap voor stap toe naar het moment dat de cliënt zelf weer de regie kan nemen.”

Vragen en contact
Heb je vragen over thuisbegeleiding of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Anne van Losser via begeleiding@thuisgenoten.nl of telefoonnummer 06 – 182 30 851.

Wij zijn er voor u

Bel 0546-706500 of vul onderstaand formulier in.

Waar bent u naar op zoek?