Begin met zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Veilige en verantwoorde zorg

Met respect

Veilige en vertrouwde zorg

Thuisgenoten heeft het leveren van veilige en verantwoorde zorg hoog in het vaandel staan. Wij verwachten van cliënten dat onze zorgverleners hun werk veilig kunnen uitvoeren en met respect worden behandeld, evenals de cliënt dat van onze zorgverleners mag verwachten.

 

Ongewenst gedrag

Grenzen stellen

Een veilige omgeving voor de cliënt en onze medewerkers vinden wij belangrijk. Thuisgenoten heeft diverse procedures opgesteld omtrent het omgaan met ongewenst gedrag om grenzen duidelijk te stellen en eenduidig op te treden naar cliënten en/of contactpersonen. In het geval van agressie, onheuse bejegening of geweld tegen zorgverleners van Thuisgenoten wordt te allen tijde nagegaan welke reden schuil kan gaan achter het gedrag van de cliënt en zal de cliënt hierop worden aangesproken.

Bij ongewenst gedrag voortkomend vanuit een ziektebeeld (bijvoorbeeld dementie), ook wel onbegrepen gedrag genoemd, wordt afstemming gezocht met de huisarts en eventueel aanvullende disciplines om passende afspraken te maken ten behoeve van het welzijn van de cliënt en een zo veilig en prettig mogelijke werksituatie voor onze zorgverleners.

Waar bent u naar op zoek?