Begin met zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Slangenbeek, Hengelo

Kleinschalig en huiselijk

Slangenbeek, Hengelo

Woonzorglocatie Slangenbeek ligt centraal in de wijk ’t Slangenbeek in Hengelo, uitkijkend over de vijver en gelegen naast het winkelcentrum en medisch centrum met de huisarts en apotheek. Het complex telt 26 appartementen van ca. 50 vierkante meter met ieder een eigen huisnummer. Alle appartementen zijn geschikt voor twee personen, maar uiteraard kunt u hier ook uitstekend wonen als alleenstaande.

Slangenbeek

De juiste plek voor u

Wilt u graag in Hengelo wonen, maar heeft u zorg nodig? Dan is Slangenbeek de juiste plek voor u. Om te kunnen wonen in deze kleinschalige en comfortabele woonomgeving is een zorgindicatie nodig. Deze kan onder andere worden gesteld door de coördinerend verpleegkundige van deze locatie. U krijgt er zorg en dienstverlening op maat van onze hartelijke en deskundige professionals.

Professionele zorgverleners

Appartementen en voorzieningen

Twee appartementen bevinden zich op de begane grond, samen met de gemeenschappelijke dag- en recreatieruimte en de receptie. De overige appartementen zijn verdeeld over de tweede en derde verdieping van het complex en zijn makkelijk te bereiken met de lift. Ieder appartement heeft een woonkamer met aangrenzend keukenblok, slaapkamer en een badkamer. U kunt uw appartement geheel naar eigen wens, met uw eigen meubels en andere vertrouwde spullen, inrichten.

In Slangenbeek is het gezellig wonen. In de dag- en recreatieruimte of op het mooie terras kunt u lekker gaan zitten met een goed boek of een praatje maken met een medebewoner of gast.

Zorg en ondersteuning op maat

U krijgt binnen Slangenbeek de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. Er is 24 uur per dag een deskundig en zorgzaam team aanwezig. Als bewoner van Slangenbeek bepaalt u zelf wat u belangrijk vindt en waaraan u behoefte heeft. Houdt u van privacy of juist van gezelligheid? Heeft u bepaalde interesses of wensen? Deze bespreken wij graag met u, zodat u zich bij ons helemaal thuis voelt.

Om in aanmerking te kunnen komen voor onze zorgappartementen heeft u een Wlz indicatie nodig die wij op basis van een VPT verzilveren bij het zorgkantoor. Voor echtparen geldt dat minimaal één van beiden dient te beschikken over deze indicatie.

U betaalt bij ons woon-servicekosten (huur) en een bijdrage woonlasten. De woon-servicekosten hebben betrekking op: huur appartement, gebruik algemene ruimten, koffie en thee en overige algemene zaken. De overige woonlasten betreffen: gas, water, elektra, wasservice, kosten bezoek (koffie en thee) en schoonmaak en glasbewassing van de algemene ruimtes.

Als onderdeel van uw Wlz indicatie verzorgen wij de huishouding en de maaltijden. 

Huisdieren zijn niet toegestaan voor vaste bewoners, maar bezoek mag altijd een huisdier meenemen.

In de openbare ruimtes is roken niet toegestaan.

Naaste omgeving

Familie of mantelzorgers

We hebben ook oog voor uw naaste omgeving. De mensen die u lief zijn, weten immers het beste wie u bent, wat u wilt en hoe u over dingen denkt. Wij nemen graag uitgebreid de tijd om daar met iedereen over te praten. Uw visite is ook altijd van harte welkom, met mogelijkheden om te logeren en gebruik te maken van een maaltijd tegen een geringe vergoeding.

Goede zorg op een
mooie plek!
Mam bloeit weer op omdat ze altijd omringd is door zorg en aandacht.
Ritme en regelmaat van de zorg maakt dat pa nog ‘zelfstandig’ kan wonen met het gevoel van eigen regie.
Wat zijn we blij dat pa en ma samen kunnen blijven wonen. Hierdoor hoeft pa de zware mantelzorg taken voor mam niet meer in z’n eentje te doen, maar de zorg hem, maar ook haar, ontzorgt.
Nooit verwacht, maar wat vind ik het leuk om samen te knutselen of iets te bakken bij de gezellige activiteitenbegeleiding.
Wat een stap om je eigen huis te verlaten, maar wat een fijn nieuw thuis heb ik gevonden, met zorg dichtbij. Dit geeft mij een gevoel van veiligheid en hierdoor word ik zelfverzekerder.
Met één druk op de bel altijd iemand dichtbij voor hulp.
Als kind mag je weer de rol van kind hebben in plaats van mantelzorger zijn van je ouders
Het samen eten maakt dat ik ook weer zin heb in eten. Daar waar ik anders vaak koos voor nog maar een beschuitje of bouillon.

Ook tijdelijke opvang

Heeft u tijdelijk woonruimte met zorg nodig, bijvoorbeeld na een operatie?

Vraag naar de mogelijkheden. Natuurlijk krijgt u als tijdelijke bewoner dezelfde zorg en aandacht die onze vaste bewoners genieten.

Neem contact op

Wonen op het Slangenbeek?

Voor meer informatie, ook over zaken als voorwaarden en (huur)prijzen, kunt u contact opnemen met Slangenbeek via telefoonnummer 088 – 088 15 30 of onderstaand formulier.

Uw thuis

Onze woonzorglocaties

Staat uw vraag er niet bij?

Waar bent u naar op zoek?