Begin met zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Aangepast beleid woonzorglocaties in kader van corona

Nieuws

Aangepast beleid woonzorglocaties in kader van corona

Op vrijdag 18 juni heeft er opnieuw een persconferentie plaatsgevonden. Het kabinet heeft daarin aangegeven dat een grote stap kan worden genomen vanaf 26 juni 2021. Ook is de vaccinatiegraad op onze woonzorglocaties hoog. Dit betekent dat er diverse versoepelingen kunnen plaatsvinden, waaronder voor het dragen van een mondneusmasker en thuisbezoek.

Het dragen van een mondneusmasker en bezoek
Indien de bewoner volledig is gevaccineerd en het bezoek is ook volledig gevaccineerd, dan is het niet meer verplicht een mondneusmasker te dragen tijdens het bezoek in het eigen appartement. Op de gang en in de gemeenschappelijke ruimten is het vooralsnog wel verplicht een mondneusmasker te dragen.
Daarnaast is er vanaf zaterdag 26  juni 2021 geen beperking meer voor het aantal te ontvangen bezoekers per dag. De eerder gecommuniceerde bezoektijden komen tevens te vervallen. Wel staat het houden van 1,5 meter afstand hierbij centraal.

Met deze versoepelingen hopen wij stap voor stap afscheid te kunnen nemen van de maatregelen, maar tegelijkertijd het risico op besmetting met het virus en de verspreiding van het virus zo gering mogelijk te houden.

De eerder gecommuniceerde afspraken voor bezoekers blijven daarnaast van kracht:

  • Een bezoeker komt niet als hij/zij klachten ervaart;
  • Een bezoeker komt niet als hij/zij in afwachting is van de testuitslag dan wel positief getest is;
  • Een bezoeker komt niet als hij/zij zich heeft te houden aan een quarantaineperiode naar aanleiding van bijvoorbeeld terugkomst uit een risicogebied (code oranje of rood) dan wel contact met een positief geteste persoon;
  • Een bezoeker volgt de aangegeven instructies op bij de ingang, zoals het desinfecteren van de handen;
  • Bezoek vindt uitsluitend plaats in uw appartement, waarmee bezoek in de algemene ruimten wordt vermeden;
  • Iedere bezoeker registreert zijn/haar bezoek op het daarvoor bestemde registratieformulier;
  • U en uw bezoekers dienen zich te houden aan de 1,5 meter afstand onderling;
  • Bezoekers mogen koffie/thee pakken in de algemene ruimte, op voorwaarde dat voldoende afstand kan worden geborgd;
  • Gewijzigd per 16 juni 2021: in het appartement van de bewoner hoeft een bezoeker geen mondneusmasker te dragen indien de cliënt én de bezoeker volledig zijn gevaccineerd. Op de gang en in de algemene ruimten is het dragen van een mondneusmasker vooralsnog verplicht;
  • Gewijzigd per 26 juni 2021: geen beperking meer voor het aantal te ontvangen bezoekers per dag. De eerder gecommuniceerde bezoektijden komen tevens te vervallen.

Tot slot is het van groot belang dat onnodige risico’s worden voorkomen. Alleen op die manier houden we het virus onder controle. Een vaccinatie tegen het coronavirus beschermt in belangrijke mate tegen de overdracht van het coronavirus, maar besmetting met het virus kan niet volledig worden voorkomen.

Wij hopen op uw begrip en medewerking. Thuisgenoten doet er alles aan om te zorgen voor de veiligheid van u als cliënt en van onze medewerkers.

Wij zijn er voor u

Bel 0546-706500 of vul onderstaand formulier in.

Waar bent u naar op zoek?