Begin met zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Interview met José Reinders, Ambulant begeleider en verpleegkundige

Nieuws

Interview met José Reinders, Ambulant begeleider en verpleegkundige

José Reinders werkt al verschillende jaren bij Thuisgenoten. Ze wil iedereen in de zorg oproepen om bij Thuisgenoten te komen werken. Je kunt jezelf altijd blijven ontwikkelen en je kunt groeien. Thuisgenoten biedt verschillende vormen van zorg aan en dus zijn er veel mogelijkheden. 

José is als stagiaire begonnen in de thuiszorg en heeft na het afronden van haar opleiding in verschillende teams gewerkt als Verzorgende IG. José vertelt over haar werk in de thuiszorg: “In de thuiszorg ga je met de auto op pad om cliënten in hun eigen omgeving te verzorgen en verplegen. Je bent alleen op pad en moet dus alleen bepaalde keuzes maken, ook bij onvoorziene situaties. Ik heb dit nooit als vervelend ervaren, maar heb hier juist heel veel van geleerd. Vertrouw op je eigen kennis en kunde en er is natuurlijk altijd een team waar je terecht kunt als je even je hart wilt luchten of als je vragen hebt. De thuiszorg is ontzettend dankbaar en bijzonder werk! Buiten de lichamelijke zorg om zie je ook hoe mensen leven. Helaas brengt dit soms ook verdrietige situaties met zich mee. Bijvoorbeeld iemand die geen familie en naasten om zich heen heeft en erg eenzaam is. Jij bent dan het lichtpuntje op een dag, degene met wie ze even kunnen kletsen over bijvoorbeeld vroeger, degene die een arm om hem of haar heen slaat als ze verdrietig zijn.”

Overstap naar woonzorg
Na enkele jaren in de thuiszorg te hebben gewerkt, kon José bij een van de woonzorglocaties van Thuisgenoten aan de slag. Dat was een hele andere, maar mooie ervaring. José: “Binnen de woonzorg werk je direct samen met je collega’s en in het gebouw waar de cliënten wonen. Wat ik daar merkte is dat de eenzaamheid minder groot is dan in de thuiszorg. Mensen kunnen bijvoorbeeld samen eten en koffie drinken. Ook ben je bij een alarmering snel op de juiste plaats, omdat je al in het gebouw bent en je alles bij de hand hebt.”

Opleiding tot Verpleegkundige
In de periode dat José bij de woonzorglocatie werkte, kreeg ze vanuit Thuisgenoten de kans om de opleiding tot Verpleegkundige te gaan volgen. Dat was altijd al een droom van haar en dus greep ze deze kans met beide handen aan. Dit verliep niet helemaal zoals ze had gepland en toch kijkt ze er erg goed op terug: “Tijdens de opleiding tot Verpleegkundige ben ik helaas een tijdje uit de running geweest door een operatie. Thuisgenoten en ook zeker de afdeling Opleidingen hebben in die tijd veel voor mij betekend door te kijken welke mogelijkheden er nog wel waren en welke taken ik nog wel kon uitvoeren. Daarmee hebben ze voor mij laten zien dat ze naar hun medewerkers omkijken en dat ze medewerkers verder willen helpen. Mede daardoor heb ik met trots mijn diploma als Verpleegkundige alsnog kunnen halen.”

Een nieuwe stap
Een tijdje terug had José de mogelijkheid om bij het team Thuisbegeleiding binnen Thuisgenoten te starten, want ze had enkele jaren geleden ook haar diploma Pedagogisch medewerker behaald. Hier werd ze met open armen ontvangen. José: “De Thuisbegeleiding is deels te vergelijken met de thuiszorg. Je komt bij iemand in zijn eigen omgeving. Alleen kom je iemand op een andere, maar net zo’n waardevolle manier ondersteunen als in de thuiszorg. Je kijkt goed naar wat de cliënt nodig heeft en waarin je hem of haar kunt ondersteunen. Samen met de cliënt ga je dan persoonlijke doelen opstellen en er wordt een begeleidingsplan opgesteld.” Daarnaast werkt José sinds kort als praktijkopleider binnen de Verpleging & Verzorging van Thuisgenoten. In deze rol is ze het eerste aanspreekpunt voor een team ten aanzien van leren en ontwikkelen en de behoeften hierin, beoordeelt ze het functioneren en de aftoetsmomenten van leerlingen en neemt ze deel aan werkgroepen waarin opleiding relevant is.

Goed gevoel
José is blij met haar werk bij Thuisgenoten en over de mogelijkheden die ze heeft gekregen de afgelopen jaren. Als afsluiter geeft ze aan: “De reden dat ik al jaren bij Thuisgenoten werk, is dat je gezien wordt als een persoon en niet als een nummer. Dat vind ik prettig en geeft me vertrouwen. Er zijn veel mogelijkheden binnen Thuisgenoten en je kunt jezelf blijven ontwikkelen als je dat wilt. De samenwerking met de afdeling Opleidingen is erg fijn. Ze luisteren naar wat je te zeggen hebt en steunen je als dit nodig is.”

Wij zijn er voor u

Bel 0546-706500 of vul onderstaand formulier in.

Waar bent u naar op zoek?