Begin met zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Update: coronavirus

Nieuws

Update: coronavirus

De laatste weken zien we dat het aantal besmettingen met corona en het aantal ziekenhuisopnames redelijk stabiel blijft. In de laatste persconferentie is aangegeven dat er per 25 september 2021 een aantal wijzigingen plaatsvinden. Zo is onder meer de verplichte 1,5 meter regel losgelaten.

Aangezien de vaccinatiegraad onder zowel onze cliënten van de thuiszorg als onze zorgverleners niet bekend is, hanteren wij vooralsnog de afspraak dat bij het verlenen van zorg en ondersteuning binnen de 1,5 meter onze medewerkers een mondneusmasker dragen. Indien de zorgverlener en de cliënt van elkaar weten dat ze gevaccineerd zijn, dan kunnen zij in overleg met elkaar de afspraak maken om geen mondneusmasker te dragen tijdens het verlenen van de zorg en ondersteuning binnen de 1,5 meter. Daar waar geen sprake is van persoonlijke verzorging hanteren wij nog zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand.

De overige basismaatregelen blijven gelden. Dit zijn:

  • Was je handen regelmatig.
  • Geef elkaar de ruimte.
  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.

Woonzorg
Binnen onze woonzorglocaties gelden nog steeds de aangegeven richtlijnen. Wel is het per 25 september 2021 niet meer verplicht om een mondneusmasker te dragen op de gang en in de gemeenschappelijke ruimten.

Wij zijn blij dat er weer meer mogelijk is, maar het is van groot belang dat onnodige risico’s worden voorkomen. Alleen op die manier houden we het virus onder controle. Een vaccinatie tegen het coronavirus beschermt in belangrijke mate tegen de overdracht van het coronavirus, maar besmetting met het virus kan niet volledig worden voorkomen.

Wij hopen op uw begrip en medewerking. Thuisgenoten doet er alles aan om te zorgen voor de veiligheid van zowel onze cliënten als onze medewerkers.

Wij zijn er voor u

Bel 0546-706500 of vul onderstaand formulier in.

Waar bent u naar op zoek?