Begin met zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Update 11 juni: bezoekregeling woonzorglocaties

Nieuws

Update 11 juni: bezoekregeling woonzorglocaties

In de persconferentie en de kamerbrief van 3 juni jl. heeft Minister Hugo de Jonge gecommuniceerd dat de verdere versoepeling van de bezoekregeling in verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen kan worden vervroegd naar 15 juni 2020.

Als organisatie hebben we ons hier op voorbereid, in afstemming met onze cliëntenraad en ondernemingsraad. Dit heeft geleid tot een aangepast stappenplan ten aanzien van het tijdspad waarin de versoepeling zal plaatsvinden. We vinden het fijn om onze bewoners en hun naasten weer samen te zien en proberen de versoepelingen geleidelijk en goed te laten verlopen. Wij kijken hierbij continu naar de juiste balans tussen het minimaliseren van verdere verspreiding van het coronavirus en het welzijn en de kwaliteit van leven van de bewoners.

Per 15 juni 2020 mogen twee vaste bezoekers per bewoner / echtpaar op bezoek komen. Een bezoeker mag drie keer per week op bezoek komen. De bezoekers brengen apart van elkaar een bezoek aan de bewoner / het echtpaar.
Dit betekent dat er dan niet één vaste bezoeker, maar twee vaste bezoekers kunnen komen. Een bezoeker mag drie keer op bezoek komen, dus de bewoner / het echtpaar kan zes keer per week bezoek ontvangen. De bezoekers komen niet tegelijk, maar brengen apart van elkaar een bezoek. Op deze wijze is er te allen tijde maar één bezoeker per bewoner / echtpaar tegelijkertijd op bezoek. Belangrijk hierbij is dat dit altijd in afstemming met de zorgverleners op locatie wordt ingepland.

Dit betekent dat we niet iedereen de mogelijkheid kunnen bieden om dezelfde dag bij zijn of haar partner, vader of moeder op bezoek te gaan. De medewerkers op onze locaties stemmen de dag en het tijdstip van het bezoek met de bewoners en bezoekers af.

Om ervoor te zorgen dat het bezoek zo veilig en verantwoord mogelijk plaatsvindt, blijven de volgende voorwaarden en richtlijnen voor het bezoek van kracht:

  • Indien de bezoeker klachten ervaart, dient hij/zij thuis te blijven;
  • Het bezoek vindt plaats in het appartement van de bewoner;
  • Het bezoek duurt maximaal 1,5 uur;
  • Tijdens het bezoek kan geen gebruik worden gemaakt van de algemene toiletvoorzieningen en koffie- en theefaciliteiten;
  • Er kan een wandeling worden gemaakt, maar drukte moet worden vermeden;
  • Wij willen de bezoeker vragen de op locatie aangegeven richtlijnen op te volgen.

Deze aangepaste bezoekregeling geldt tenminste de komende twee weken. Daarna kijken we of we over kunnen gaan naar een verdere versoepeling.

De mogelijkheid voor beeldbellen via de aanwezige tablet van de zorg blijft ook bestaan.

Wij zijn er voor u

Bel 0546-706500 of vul onderstaand formulier in.

Waar bent u naar op zoek?