Begin met zoeken

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Update coronavirus

Nieuws

Update coronavirus

Naar aanleiding van het toenemende aantal besmettingen met het coronavirus en de aangescherpte maatregelen die dinsdag 2 november en vrijdag 12 november jl. vanuit de overheid zijn aangekondigd, gelden onderstaande richtlijnen.

Wij hanteren de afspraak dat bij het verlenen van zorg en ondersteuning binnen de 1,5 meter onze medewerkers een mondneusmasker dragen. Daar waar geen sprake is van persoonlijke verzorging hanteren wij de 1,5 meter afstand. In onderling overleg kan de afspraak worden gemaakt dat onze medewerker ook buiten de 1,5 meter een mondneusmasker draagt tijdens de zorg en ondersteuning.

Woonzorg
Om het risico op besmetting zoveel mogelijk te voorkomen, geldt vanaf zaterdag 6 november 2021 een mondkapjesplicht op onze woonzorglocaties.
Iedere bewoner, bezoeker en zorgverlener draagt een mondneusmasker in de gang en in de algemene ruimten. Hetzelfde geldt ook in het appartement van de bewoner(s) wanneer er geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Dit voor de veiligheid van onze bewoners, medewerkers én vrijwilligers. Wij willen de bezoekers vragen zelf een mondneusmasker mee te nemen.
Daarnaast vragen wij bewoners niet meer dan 4 bezoekers per dag te ontvangen (kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee).

Wij hopen hiermee het virus buiten de deur te kunnen houden, naast de overige richtlijnen die nog steeds gelden. Dit zijn de volgende:

  • Een bezoeker komt niet als hij/zij klachten ervaart;
  • Een bezoeker komt niet als hij/zij in afwachting is van de testuitslag dan wel positief getest is;
  • Een bezoeker komt niet als hij/zij zich heeft te houden aan een quarantaineperiode naar aanleiding van bijvoorbeeld terugkomst uit een risicogebied (code oranje of rood) dan wel contact met een positief geteste persoon;
  • Een bezoeker volgt de aangegeven instructies op bij de ingang, zoals het desinfecteren van de handen;
  • Bezoek vindt uitsluitend plaats in uw appartement, waarmee bezoek in de algemene ruimten wordt vermeden;
  • Iedere bezoeker registreert zijn/haar bezoek op het daarvoor bestemde registratieformulier;
  • U en uw bezoekers dienen zich te houden aan de 1,5 meter afstand onderling;
  • Bezoekers mogen koffie/thee pakken in de algemene ruimte, op voorwaarde dat voldoende afstand kan worden geborgd;
  • Het is verplicht een mondneusmasker te dragen in de gang, algemene ruimten en in het appartement als er geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden.
  • Ontvang niet meer dan 4 bezoekers per dag (kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee).

Wij hopen op uw begrip en medewerking. Thuisgenoten doet er alles aan om te zorgen voor de veiligheid van zowel onze cliënten als onze medewerkers.

Wij zijn er voor u

Bel 0546-706500 of vul onderstaand formulier in.

Waar bent u naar op zoek?